Събитието започна весело с лаф на Джордж Клуни: "Мислех си да дойда по-рано – все пак пиенето е безплатно!".

Актрисата Руни Мара („Мъжете, които мразеха жените"), чието семейство притежава "New York Giants", каза, че все още не си е намерила рокля за връчването на наградите. Потвърди също, че вече е подписала за другите две серии от трилогията „Милениум", но все още не е сигурна, кога ще започнат снимките.

Конкурентът на Брад Пит в категорията Най-добър актьор в главна роля Демиан Бишир пък му подари бутилка текила от родината си Мексико.

Вижте снимки >>

Един неудобен момент по време на пресконференцията направи впечатление на присъстващите, писаха от tialoto.bg. Когато репортер от френския вестник Le Monde попита участващия в „Артиста" Жан Дюжарден дали смята, че последния противоречив плакат на филма ще повлияе отрицателно на шансовете му за спечелване на „Оскар", най-изненадващо модераторът на пресконференцията спря микрофона на журналиста и премина на следващия въпрос.

В балната зала всички номинирани бяха извикани за традиционната годишна снимка, а после получиха своите официални сертификати (номинации), както и по един празничен суичър от събитието.

Кои са номинирани >>