Puella Magi Madoka Magica the Movie – Rebellion

19 е хубаво число – още повече когато става въпрос за анимационни филми. Водени от пристрастието си към жанра и за да обърнем внимание на разнообразието от техники, похвати и подход към историите, сме длъжни да ви ги представим така, както са поднесени на вниманието на Американската филмова академия.

Не забравяйте – това са предложенията, които академиците ще трябва да изгледат (мухахаха – някои от тях отдавна са забравили какво е да се забавляваш като дете) и да решат кои от изпълнилите критериите (най-важен е „постулата” за пускане на екран!) ще пристъпят към следващата фаза – номинациите. Те ще бъдат обявени на 16 януари 2014 година, а церемонията по раздаване на Оскарите през 2014 година ще се проведе на 2 март. Спираме с обясненията, ето филмите (в азбучния ред на латиница):

“Cloudy with a Chance of Meatballs 2” („Облачно с кюфтета” 2)
“The Croods” („Круд”)
“Despicable Me 2” („Аз проклетникът 2”)
“Epic” („Тайната на горските пазители”)
“Ernest and Celestine” (в програмата на Киномания 2013)
“The Fake”
“Free Birds“
“Frozen” („Замръзналото кралство”)
“Khumba” („Кумба”)
“The Legend of Sarila”
“A Letter to Momo”
“Monsters University” („Университет за таласъми”)
“O Apóstolo”
“Planes” („Самолети”)
“Puella Magi Madoka Magica the Movie – Rebellion”
“Rio: 2096 A Story of Love and Fury”
“The Smurfs 2” („Смърфовете”)
“Turbo” („Турбо”)
The Wind Rises

Личната ми равносметка по тези 19 заглавия не е вдъхновяваща: 7 са нови за мен, 5 попадат в графата „не съм и нямам намерение” да гледам, 3 съм гледала (и според мен не заслужават номинация), а 2 от онези, които не съм гледала, бих искала да видя – „The Wind Rises” на Миязаки задължително! Да видим какво ще решат щатските академици.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Пробвай и „Писмо до Момо“, ако не си го гледала. За него са се събрали екип, в които попадат доста от най-големите майстори на аниметата. 😉

  2. Тук ще напиша кратък списък от моя опит на филмите, които НЕ стават за номинация (въпреки че някои от тях може би ще получат):
    Облачно с кюфтета, Проклетникът 2, Круд, Свободни птици (този не ходих да го гледам, но от петък го дават също), Самолети, Смърфовете.
    От тазгодишната реколта най-симпатични са ми били Кумба, Таласъми У – знам, че не го харесваш, и Турбо. Но, според мен тези също не стават.
    Не съм гледала Тайната на горските пазители.
    Заглавията, които не съм споменала, са ми напълно непознати – с изключение на този, който ще дават на Киномания скоро.

  3. Правилно Анита, почти всички не стават. Не знам защо са ги наблъскали. Това „Турбо“ изглежда забавно, но и то верно не става. Баси… тая година е слаба откъм анимации. Сигурно някое от тия, дето не съм ги гледал ще грабне статуетката.

  4. НИКОГА няма да имаме БГ пълнометражни анимации.
    Виреят само ала „Тримата глупаци“, лъснали до „Българ“…

  5. За сметка на това, Gloria Victoria на Теодор Ушев е шортлистед за късометражния Оскар за анимация.