Трейлър на седмицата: Still Alice с Джулиан Мур и Алек Болдуин

Последиците от болестта на Алцхаймер са основната тема в предстоящата драма

Джулиан Мур в кадър от Still Alice

Без много шум Джулиан Мур отбеляза две от най-добре приетите си роли в кариерата си през тази година- в Maps To The Stars на Дейвид Кроненбърг и предстоящия Still Alice, в който тя портретира диагностицирана с болестта на Алцхаймер преподавателка с богата академична кариера.

Алек Болдуин играе нейния съпруг, а в ролята на една от дъщерите й е Кристен Стюърт, която по-скоро успешно започва да се отделя от периода в "Здрач" с изявите си във филми като "По пътя" и "Облаците над Силс Мария" с Жулиет Бинош.

"Да наречем този филм сълзлив би било прозвучало неточно. Вероятно все още има петна от сълзи в киносалона", пише в. The Guardian след премиерата на кинофестивала в Торонто. За сп. Variety най-силното качество на драмата е, че подхваща темата под ъгъл, чрез който всеки може да се идентифицира с трудностите пред героинята на Джулиан Мур.

Still Alice е екранизация по едноименния роман на дипломирания в Харвард невроучен Лайза Генова, която самоиздава книгата през 2007 г., а след широкото й разпространение две години по-късно, тя е преведена на над 20 езика.

Режисьор е Ричард Глатсър, за когото историята е особено близка, тъй като той е също с тежка диагноза - АСЛ (амиотрофична латерална склероза). Най-известната личност, свързана със заболяването, е Стивън Хокинг, чиято борба също вече е предадена на големия екран с биографичния Theory of Everything

Still Alice ще бъде по кината в Северна Америка от 15 януари, а през март ще излезе в по-голямата част от Европа. Засега няма обявена премиерна дата.

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар