10 факта за Ема Стоун

Ирина Иванова 18 April 2014

На 25 години актрисата с отровнозелените, да ги наречем направо абсентови очи вече се е снимала с култови холивудски мъже като Бил Мъри, Уди Харелсън, Райън Гослинг, има две престижни номинации – за „Златен глобус“ и БАФТА – и куп награди за ролята си във филма „Южнячки“, който бе номиниран и за „Оскар“. Все пак може би най-голяма популярност й донесе ролята на Гуен Стейси в „Невероятният Спайдърмен“, където си партнира с гаджето си Андрю Гарфийлд. Те са една от най-сладките, но пък и най-потайни холивудски двойки. Как оцелява Ема Стоун в Холивуд, при положение че не говори за личния си живот и че все още не се е разсъблякла за нито една роля или фотосесия!

1 Чистото щастие Най-хубавият й спомен не е нито от лъскаво холивудско парти, нито от някоя снимачна площадка, а от верандата на родния й дом. Ема е родена в Аризона, в „най-страхотното семейство на света“. „Спомням си как с татко седим на верандата, навън се вихри буря, защото сме в сезона на аризонските мусони, ние ядем топли фъстъци от обща кесийка и гледаме бурята. Аз съм може би на 5 и все още никой и нищо не ми е разбило сърцето.“

2 Не е червенокоса Ема е естествена блондинка, но вярва, че русата коса й носи лош късмет на кастингите. За първи път боядисала косата си червена по молба на един от режисьорите, с които много искала да работи, и изведнъж всички видели една съвършено различна Ема Стоун. А ние мислехме, че Холивуд предпочита блондинки!

3 Виж я как говори! „Това момиче е злато, но има глас на 60-годишна жена“ – казва за нея Уди Харелсън. Ема се шегува, че говори така, сякаш от 4-годишна не е изваждала цигарата от устата си, но истинската причина за секси боботенето й е в страховитите колики, които я мъчели като бебе. „В продължение на месеци съм побърквала майка ми с 24-часов рев. Според лекарите това завинаги е променило гласните ми струни.“ Много лесно си губи гласа и не може да го възстанови със седмици.

4 Презентация на една мечта На 15-годишна възраст Ема Стоун казва на родителите си, че ще напусне училище и ще замине за Ел Ей, за да се пробва като актриса. За да ги убеди, им показва на PowerPoint своя „Проект Холивуд“, като за фон на презентацията си използва парчето на Мадона Hollywood. Всичко е добре, когато започва добре. Ема довършва гимназиалното си образование онлайн.

5 Паяци и други ужасии Ема се страхува от три неща – от игли („защото може да ми изтече кръвта и да заспя вечен сън“), от паяци („защото Елън Дедженерис ми подхвърли един в шоуто си, за да ме види как ще реагирам и... видя“) и от това някой мъж да не реши спонтанно да я вдигне на ръце (?!) Що за странни фобии имаш, Ема!

6 Сексът и астмата За първи път Ема Стоун разбира, че има астма, по време на снимките на секс сцена във филма „Лесна, А?“. Всичко трябвало да изглежда нелепо и когато Ема изведнъж започнала да хрипти, да се мята и да вика за помощ, всички решили, че нарочно преиграва. Оказало се, че е получила астматичен пристъп от стрес.

7 Муза на Албер Елбаз Мис Стоун и кръглоликият творчески директор на модна къща Lanvin са много близки приятели и той я определя като „най-добрата от своето поколение“. „Няма друго момиче в Холивуд с такъв усет за стил“ – твърди Албер.

8 Пет наведнъж За първи път си перфорира ушите, когато е едва на 21, но затова пък си прави пет пиърсинга наведнъж – два на едното ухо и три на другото.

9 Най-добрата й приятелка е Тейлър Суифт След един концерт Ема изпраща на Тейлър есемес, в който тържествено се кълне, че обожава музиката й. Добър подход, Ема!

10 Райън Гослинг или Андрю Гарфийлд се целува по-добре? – пита я Елън Дедженерис в шоуто си. Ема е опитвала целувките на Гослинг във филма „Crazy Stupid Love“ (Оглупели от любов). Актрисата й отговаря: Ябълка или портокал? Обичам всякакви плодове.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР