Наградите ще бъдат връчена на специална церемония тази неделя

В Лос Анджелис тече трескава подготовка за 89-атата церемония по връчването на наградите "Оскар". Червеният килим вече е опънат, а огромните макети на красивите статуетки, които ще красят пространството пред театър "Долби", вече са боядисани с бляскава златна боя. 

СНИМКИ ОТ ПОДГОТОВКАТА ЗА "ОСКАР"-ИТЕ ВИЖТЕ ТУК

По темата

Церемонията ще се проведе на 26 февруари, а водещ на шоуто ще бъде комикът Джими Кимел

Мюзикълът "Ла Ла Ленд” е с рекорден брой номинации за "Оскар”. В момента филмът е в българските кина благодарение на "Лента". Още две от заглавията на киноразпространителската компания са сред филмите номинирани за престичните статуетки тази година.

Холивудската икона Мерил Стрийп получи номинация за ролята си в в комедията "Флорънс" и постави нов рекорд - тя е първият артист в историята, номиниран за двайсет пъти за отличието. 

Завръщането на Мел Гибсън като режисьор е увенчано с успех и 6 номинации за “Оскар” за новата му творба - антивоенната драма "Възражение по съвест".

Какво искате да знаете за Оскарите? Задайте въпроса си за Оскари 2017 към Ясен Дараков на уебсайта на NOVA Nova.bg  или във Facebook страницата на NOVA.  Отговорите на най-интересните въпроси можете да чуете по време на ексклузивна  30-минутна обиколка на червения килим, което ще бъде излъчена на живо онлайн на уебсайта на NOVA – Nova.bg, в неделя, 26.02, от 20.00 часа.