Living : Развлечения24 ФЕВРУАРИ 2016

Оскари 2016: Какво да очакваме от церемонията?

Всички са на мнение, че това е късметлийската година за Лео ДиКаприо

Тази неделя Американската филмова академия ще раздаде своите 88-и награди “Оскар“, а милиони зрители по целия свят ще следят с интерес кои ще се окажат победителите.

Очаква ни много блясък, дизайнерски тоалети и, да се надяваме, нещо поне наполовина толкова интересно, колкото звездното селфи на Елън Дедженеръс и пицата, с която нахрани актьори като Дженифър Лоурънс и Мерил Стрийп през 2014 г.  Церемонията ще се води от комика Крис Рок, след като миналата година представянето на Нийл Патрик Харис бе прието със смесени реакции. Очаква се Рок да коментира и скандала с липсата на номинирани цветнокожи актьори, който се разрази в социалните мрежи и медиите зад Океана. Преди известно време актьорът написа в своя Twitter акаунт: “Оскарите. Белите награди BET”, препратка към наградите за чернокожи артисти (BET – Black Entertainment Awards, бел. ред.).

oscars 2016 what to expect (5)

През 2014 г. водещата Елън Дедженъръс си направи селфи с актьорите Брадли Купър, Дженифър Лоурънс, Мерил Стрийп, Джаред Лето, Чанинг Тейтъм, Джулия Робъртс, Кевин Спейси, Брад Пит, Анджелина Джоли и Лупита Нионго, а снимката буквално взриви Twitter

Несъмнено гвоздей в програмата на вечерта ще бъде връчването на наградата за главна мъжка роля, тъй като тази година всички очакват статуетката да отиде при Леонардо ДиКаприо. Актьорът, който досега е бил номиниран цели пет пъти (плюс номинацията за филм на годината на “Вълкът от Уолстрийт”, който продуцира), прави една от най-силните роли в кариерата си във филма “Завръщането” на режисьора Алехандро Дж. Иняриту. И макар Лео отдавна да е доказал, че заслужава “Оскар” за играта си, съдбата досега неведнъж му изиграваше лоша шега.

Феновете на “Титаник” със сигурност ще бъдат зарадвани, тъй като освен Лео на церемонията ще присъства и екранната му половинка от легендарния филм на Джеймс Камерън – Кейт Уинслет. Кейт ще се бори за статуетка в категория “Най-добра поддържаща актриса”, за своята роля в биографичния “Стив Джобс”, в който си партнира с Майкъл Фасбендър.

oscars 2016 what to expect (2)

Кейт Уинслет и Майкъл Фасбендър на наградите BAFTA 2016 преди дни

Споменавайки Фасбендър, няма как да пропуснем очакванията си най-накрая да видим дебюта на новата звездна двойка на червения килим. Номинираният в категория “Най-добър актьор” ирландец се среща с шведската звезда Алисия Викандер, взела участие в два от филмите, които ще се борят за награди – “Ex Machina: Бог от машината” и “Момичето от Дания”. Самата Алисия пък е номинирана за “Най-добра поддържаща актриса”.

Звездата на Викандер изгря сравнително скоро на звездния небосклон в Холивуд, но тя не е единствената млада надежда, която тази година си спечели любовта на зрители и критици. Очакваме Бри Ларсън от “Стая” да победи Кейт Бланшет в надпреварата за “Най-добра актриса”, като разбира се не подценяваме ролята на Кейт в “Карол”.

oscars 2016 what to expect (3)

Кейт Бланшет спечели своя втори “Оскар” през 2014 г. за изпълнението си в “Син жасмин”

Феновете на Роки Балбоа несъмнено не крият надеждите си да видят статуетка в ръцете на Силвестър Сталоун. През 2015 г. актьорът се завърна още веднъж към своя легендарен персонаж, този път в драмата “Крийд: Сърце на шампион” и вече спечели “Златен глобус” за своето изпълнение.

Освен номинираните, по червения килим се очаква да мине голяма част от А-листата на Холивуд. Сред тях са презентиращите награди по време на церемонията: Дженифър Гарнър, Патриша Аркет, Рейчъл МакАдамс, Еди Редмейн, Лейди Гага, Дейзи Ридли и София Вергара. От ВИП двойките с нетърпение очакваме да видим Джейсън Стейтъм и Роузи Хънтингтън-Уайтли, които се сгодиха наскоро, както и Дженифър Анистън и Джъстин Теру. Не се знае дали Анджелина Джоли и Брад Пит ще присъстват на церемонията, тъй като тяхната драма “Край морето” не успя да впечатли критиците.

oscars 2016 what to expect (4)

Дженифър Лопес на партито на Vanity Fair миналата година

Колкото и звездни да са самите награди обаче, партитата след тях привличат в пъти повече звезди и продължават до сутринта. Традиционно наградените купонясват на партито на списание Vanity Fair, а Елтън Джон и тази година планира да събере своите популярни гости на събитие, огранизирано за гледане на наградите, а също така да ги зарадва с изпълнения на живо от своя нов албум.

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Новият български филм "Чума": Любов по време на пандемия
Развлечения15 ЯНУАРИ 2024

Новият български филм "Чума": Любов по време на пандемия

Филмът е вдъхновен от разказа на Йордан Йовков "През чумавото".

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни
Развлечения05 МАЙ 2023

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни

Време е за още една романтика на големия екран и тя идва благодарение на новия филмов проект на Приянка Чопра Джонас.

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?
Развлечения04 МАЙ 2023

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?

Новият сезон на риалити шоуто на Киара Ферани ще бъде излъчен по Prime Video на 18-и май.