Кошниците за "Оскар"-ите не се понравиха на Академията

Компанията с луксозните подаръци отива на съд
Обновена: 18 фев 2016 12:40 | 18 фев 2016 12:25, Петя Славова
0
Кошниците за "Оскар"-ите не се понравиха на Академията
Снимка: архив, Reuters
Американската Академия за кинематографично изкуство и наука заведе дело срещу "Distinctive Assets" заради луксозните подаръчни кошници, които лосанджелиската фирма раздава на номинираните за награди "Оскар" в основните категории, предаде Ройтерс.
 
Тазгодишните кошници с подаръци са на стойност рекордните 232 000 и включват неуместни според киноакадемията предложения като "вампирско повдигане на бюста", секс играчки, пулверизатор за марихуана, пише БТА.
Още по темата
 
Фирмата раздава кошници с луксозни подаръци независимо от Академията за кинематографично изкуство и наука, която преустанови собствената си подаръчна практика през 2007 г. от данъчни съображения. От професионалната организация обвиняват "Distinctive Assets", че промотират артикула като официална подаръчна кошница на "Оскари"-ите.
 
От кинокадемията на крият недоволството си, че рекламирайки продукта си, производителите използват фрази като "Всички печелят на "Оскар"-ите".
 
В иска, заведен във федералния съд в Лос Анджелис, се посочва: "Фирмата "Distinctive Assets" използва неправомерно запазената марка на киноакадемията, за да привлече интереса към подаръчните си кошници, създавайки впечатлението, че те са официален продукт.
 
Миналата година Академията за кинематографично изкуство и наука се опита да разреши проблема извън съда, но тази година нямахме друг избор, освен да заведем дело".
 
Представители и адвокати на лосанджелиската фирма "Distinctive Assets" не са открити за коментар

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари