Какво да очакваме на церемонията тази вечер?

Само няколко часа ни делят от "Оскар"-ите - церемонията с най-ярките звезди, най-златните статуетки, най-горещите залози.

Тази годината шоуто ще започне ударно с изпълнение на Queen. Липсата на водещ няма да се усеща, защото ще има много комедийни скечове и монолози.

Сред звездите ще бъде и Димитър Маринов – първият български актьор, който може да се качи на сцената на „Оскар”-ите, ако филмът „Зелената книга” спечели наградата за най-добър филм.

„България ще стъпи на Червения килим, за което аз съм много горд. Усещането е като вероятно усещането на Пепеляшка, когато й казват, че ще отиде на бала. Уникално е, просто се чувства моментът, в който всичко, за което си работил, всичко, което си мечтал, се признава. Това е признание за добре свършена работа”, сподели той.

КОЙ ФИЛМ, СПОРЕД ВАС, ЩЕ ГРАБНЕ "ОСКАР"? ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НИ ТУК

И тази година NOVA е единствената българска медия с човек на Червения килим - Ясен Дараков. 

Гледайте церемонията в изцяло обновено студио на NOVA. Заедно с Ива Софиянска-Божкова и Мон Дьо наградите, филмите и тоалетите ще коментират много актьори и режисьори. Интервюта ще видите с Асен Блатечки, Теодора Духовникова, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Велислав Павлов и Ирмена Чичикова и още много други. В студиото ще са и режисьорът на българското предложение за "Оскар" - "Вездесъщият" - Илиян Джевелеков, както и режисьорът на "Възвишение" Виктор Божинов, а шеф Виктор Ангелов ще представи специално холивудко меню.

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019 г., ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 г. след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA. Специалното студио започва в 22.45 ч. по NOVA и продължава от 23.30 ч. по KINO NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията поднася подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите "Оскар". Избери "Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.